-----------------------------------
Andrei Ion
22 Dec 2013 15:59

Re: Proiect 200
-----------------------------------
Ghici ce a lasat postasul la usa azi dimineata? (ei ma rog eu am batut la usa postasului :lol: )
Yep, Craciunul a venit muuuuult mai devreme :lol:  :lol: 
Am primit de la domnul Stathis din Germania un kit pentru slefuit o oglinda de 200mm plus un disc de sticla borosilicat de 21mm grosime.
Insfarsit incepe circul :lol: !

Domnul Stathis s-a dovedit a fi exemplul clasic de neamt pur-sange. Comunicarea si promtitudinea au fost impecabile. Imediat ce am platit coletul, dupa cateva ore era deja la posta. De obicei accepta plata prin transfer bancar dar am rezolvat mai repede cu PayPal. 
Kitul cuprinde un disc de 203/21mm borosilicat, abrazivi carborundum de 80, 180, 320 , oxid de aluminiu Microgrit de 25, 15, 9,5,3 microni, smoala si oxid de ceriu HPC. Totul a fost foarte atent impachetat individual asa ca nu se pune problema de contaminare de nici un fel.

Mai am de cautat ceva material pentru matrita. As vrea sa fac matrita din gips dentar (sau piatra dentara, nu-s lamurit care e termenul exact pe romaneste). Americanii ii zic "dental stone". As prefera solutia asta pentru ca in principal nu e afectat de apa, se intareste mult mai repede, nu e nevoie de epoxy pentru tratare pe exterior si dupa intarire e foarte dur si nu este pericolul sa se desprinda particole care sa zgarie oglinda.
O sa incerc intai la magazinul local de tehnica medicala, poate am noroc.
Mai aveti si alte idei?

Urmeaza placutele de gresie portelanata folosite la mozaicuri. Am vazut la Praktiker niste mostre pentru mozaic, dar zicea ca sunt din piatra naturala. Ar fi bune pentru slefuit?

Incet incet, o sa incerc sa prezint toata actiunea. Doamne ajuta! :DEU SUNT MAI NOU PE AICI..CHIAR VA IESIT PRELUCRAREA OGLINZII? CU CE ATI MASURAT PRECIZIA DE EXECUTIE A CURBURII OGLINZII?CUM ATI REUSIT SA DEPUNETI STRATUL REFLECTANT PE SUPRAFATA ?