-----------------------------------
Mircea Pteancu
25 Dec 2013 01:33


-----------------------------------
Pentru colegii,colegele nou-inscrisi pe forum ,un link unde am facut un rezumat succint (adica scurt,condensat) despre activitatea de optician a lui Octavian / Tavi Stanescu :


http://observoergosum.blogspot.ro/2011/01/telescopes-of-octavian-stanescu.html

Precizez ca il cunosc pe Tavi Stanescu si activitatea lui de optician si de constructor de telescoape de la jumatatea anilor ' 80.
Atunci cand se declara ''amator'' ne face o favoare ,el nu mai este de mult timp amator ci este un profesionist avansat .
Eu detin o oglinda slefuita initial de catre Gavril Beches,tot din Timisoara  si perfectionata ulterior de Tavi.
Deja oglinda, asa cum a fost confectionata de catre Gavril Beches, era mult peste precizia atinsa de catre piesele optice IOR.
Iar acum,dupa corectarea de catre Tavi Stanescu, este o oglinda care-mi da dreptul sa ma inscriu cu fruntea sus in grupul Zambuto.

Nu sunt platit,nu-i fac publicitate lui Tavi Stanescu.
Ca unul insa care am avut relatii mai mult sau mai putin apropiate cu Zaidel,Alexescu,Boico,Beches si Stanescu,indraznesc sa cred ca stiu multe detalii din istoria constructiei de telescoape din Romania.
Cu alte cuvinte,as putea sa fiu  istoricul,bardul si menstrelul ATM-ului romanesc!

D-voastra,d-le Andrei s-ar putea sa fiti urmatorul mare nume pe care sa-l adaug pe lista mea.
Sa vedem insa niste rezultate,inainte de toate.

Mircea