-----------------------------------
Mircea Pteancu
25 Dec 2013 20:50

Descarcare Journal of Antique Telescope Society de pe ADS
-----------------------------------
Un exceptional cadou de Craciun!
Colectia revistei ''Journal of the Antique Telescope Society'' poate fi accesata de pe ADS la linkul de mai jos,cu exceptia ultimelor doua numere.
Daca la fiecare articol apasati pe butonul ''F'' veti primi acel articol in format PDF.
Am parcurs in graba lista de titluri ,se pare ca voi avea de citit in zilele urmatoare multe articole interesante.
De pilda despre Lucien Bonaparte si telescoapele sale confectionate de catre Herschel;despre Claude Paris si inceputurile telescopului reflector in Franta ;amanunte  despre telescopul de gradina Porter ;notele autobiografice ale lui Caroline Herschel;parametrii telescoapelor Gregory de la inceputul secolului XVIII;articlolul lui Binder despre lunetele lungi ale secolului XVII...si multe altele.



http://adsabs.harvard.edu/cgi-bin/nph-abs_connect?version=1&warnings=YES&partial_bibcd=YES&sort=BIBCODE&db_key=ALL&bibstem=jatso&year=&volume=&page=&nr_to_return=100&start_nr=1

Multumiri pline de recunostinta celor din Antique Telescope Society si ADS-ului pentru acest cadou deosebit.

Nu sunt membru al ATS dar de cativa ani sunt membru in forumul lor.
Eu nu am avut probleme cu linkul,va rog sa-mi semnalati daca acesta nu functioneaza, sa incercam alte variante .

Mircea