-----------------------------------
Mircea Pteancu
26 Dec 2013 00:51


-----------------------------------
Multumesc Catalin.
Am notat ideia :D !Zilele astea alcoholu' se poarta la hemoglobina.
Serios vorbind,vreau sa adaug monturii  un mic suport pentru doua (sau patru?) oculare. 

Am omis sa spun ca montura asigura o miscare foarte lina si foarte stabila.
Am slefuit filetele cu praf abraziv # 600 la care am adaugat o cantitate mica de ulei uzat (pe care-l folosesc la brunari),pana la formarea unei paste.
Cand am considerat ca  din punct de vedere al rugozitatii structurii cristalografice a solutiei solide de Fe in carbon cub fete centrate (...mai pe romaneste spus,cand m-am plictisit sa frec fierataniile  :D ),am spalat cu diluant piesele.Dupa cosmetizare,am uns filetele cu otara de vazelina.


Materialul din care am executat adaptorul in coada de randunica este textolit de 25mm.

Paianjenul de rigidizare permite extinderea picioarelor pana la lungimea initiala minus 30 mm.

In schimb teava centrala/axul vertical a adaugat 300mm la inaltimea trepiedului.
Cu picioarele in stare inchisa,pot sa privesc in ocularul Mak-ului  sau in cel al  RFT 60mm,doar aplecandu-ma putin.
Daca insa indepartez picioarele trepiedului,inaltimea ocularului coboara pana la nivelul la care este ochiul meu daca stau asezat pe un scaun.
In viata mea nu am avut inca o montura atat de buna. 

Mircea