-----------------------------------
Mircea Pteancu
26 Dec 2013 20:47


-----------------------------------
Catalin
Piulitele infundate sunt M8 si  le-am cumparat de la o firma locala de organe de asamblare din Arad ,numita Sinterstop si care este foarte bine aprovizionata.
Si piulitele care fixeaza  ochiul suruburilor  cu ochi sunt tot M8.
Din pacate nici unele nu au saibe de nailon.
Fa-ti calculele ce fel si cate iti trebuie si iti trimit cu placere.

Zonele de contact dintre placile de baza ale scoicilor si patina metalica ,respectiv dintre tuburile metalice ale lunetelor si scoici le-am garnisit cu bucatele de stofa de calitate ''extrase'' dintr-un palton care nu i-a mai placut lui fie-mea mai mica.

Manerul capului azimutal a fost un maner de pila si pe care l-am gasit aruncat pe jos intr-un atelier abandonat.

Alte  explicatii.
Am confectionat scoica mica pentru lunetele scurte.In prezent am doua , una de 60x310mm ,vizibila in poza si una de 45x300mm,cu obiectiv ex-militar,in curs de re-re-modificare.Aceeasi scoica sustine foarte bine lunetele ''de un picior''.
Scoica de 63mm este destinata lunetelor cu tub metalic avand exteriorul de acest diametru.Dupa cum se vede, intr-una din  poze, luneta de 60x700mm.Am doua asemenea tuburi,al treilea isi asteapta  randul  in ''Da hauz o' pein''.
Scoica de 75mm este destinata lunetelor cu obiectiv Carton 60x1000mm si lunetei RFT 60x800mm cu ocular Erfle Zeiss-Busch pe standard 2''.
Pentru prima exista obiectivul,tubul inox si portocularul.
Pentru a doua exista doar obiectivul,tubul PVC si ocularul.Tubul PVC l-am cumparat in dublu exemplar,deoarece il voi dubla,dupa metoda excelenta a lui zoth.
Daca nu plictisesc,voi reveni cu amanunte despre vivisectiile din ''Da hauz o' pein''.

Mircea