-----------------------------------
valy
06 Ian 2014 19:10


-----------------------------------
- Oglinzile concave pot concentra lumina doar la o anumita distanta (distanta focala), fiind total inofensive daca tinta se afla la o distanta diferita+-ceva, adica si pe langa punctul de focus tot ai ceva energie, in plus o poti misca conform dorintei, nu trebuie sa fie neaparat fixa, in plus cam stia pe unde vine corabia, iar corabia nu e chiar un iepure cand e vorba de reactii bruste.

- Nicio armata nu s-ar baza pe o arma atat de capricioasa. Ce te faci daca e innorat? Sau daca adversarul vine la o ora nepotrivita si ai Soarele in spate? De obicei prin sud ai cam tot timpul soare iar soarele e cam tot timpul la zenit. Banui ca daca inamici stiau ca ai oglinzi nu veneau ziua ci noaptea.

Si daca tot a fost mentionat experimentul esuat al ''myth buster''-ilor...in linkul pe care l-am dat este mentionat un experiment de la MIT in care o ''nava surogat '',imobila ce-i drept, a fost incendiata. Ai dubiu ca nu se poate incendia lemnul?

Am vazut si ceva experimente dar nu mai stiu daca un documentar sau la "distrugatorii de mituri" si s-au chinuit ceva timp sa incendieze o gramada de lemne de la 100 de metri parca. Pana la urma nu e neaparat nevoie sa arzi lemne, e suficient sa aprinzi panza sau sa le prajesti parul de pe organism (sau erau epilati ?)