-----------------------------------
C.Ovidiu
09 Ian 2014 14:30


-----------------------------------
Va multumesc Dl Mircea pt urari, va doresc sa aveti parte numai de bucurie si impliniri pe toate planurile.
    
Saiph - finderele 6x30 is porcarii nu sunt acro la fel si cele de 5x24 SpringLoad  ele vin cu lunetele si telescoapele de apertura mica,gen 60-70mm refractor 76 - 144mm reflector is findere de gunoaie, sunt defapt simplete cu lentile de plastic atat la ocular cat si la obiectiv ( obiectiv simplet plan convex) finderele de 5x24 nu au o apertura de 24mm ci de 10mm, obiectivul de la luneta mea APO de 32/200 il am de la un prieten, e superba furnizeaza niste imagini de iti taie respiratia am marit pana la 150x si inca se vede clar si frumos folosind un ocular Zoom, stele sunt punctiforme fara coma sau alte aberatii si asta la puteri mari.
      Luneta de 32/200 este buna cat si pentru traking are o imagine clara poate suporta puteri de mariri foarte mari in comparatie cu diametrul ei, pe langa asta este si portabila, nu este o porcarie cu lentile de plastic  :D  precum finderele iefitine comerciale, ma gandesc acum la un finder de 50mm adica o noua luneta de cautare Acro folosind obiectivul unui binoclu.