-----------------------------------
jimao22
10 Ian 2014 15:07


-----------------------------------
Observatorul meu ( L15 ) este dotat cu un telescop Maksutov-Newtonian MN190 (190 mm oglinda principala, F/5.2) pe montura EQ6 / EQMOD upgradata cu curele de transmisie, camera ATIK 314L+ mono cu senzor Sony ICX-285AL, avand 1392 x 1024 de pixeli (1.33 arcsec/pixel).
Telescopul ca si observatorul este in curs de automatizare. Momentan focuserul este actionat de un motor pas-cu-pas de un controler SELETEK Platypus de la LUNATICO Astronomia, folosind ca si softuri MaximDL pentru achizitie calibrare si stacare, TheSky6 ca si planetariu, FocusMax ca si program de focusare automata, iar de curand am implementat MaxPilote ca si program care dirijeaza si automatizeaza toata sesiunea de observatii. Totul este controlat remote prin internet. 
Ca sa termin in totalitate cu partea de automatizare, urmeaza sa fac controlul acoperisului, al calculatorului, a panoului de flat-field si a altor catorva periferice mai putin importante prin controlerul principal (SELETEK), ce poate fi actionat prin ethernet (avand adresa IP) si momentan sunt in curs de a construi o statie meteo DIY avand la baza un ARDUINO UNO R3, cu care sa fac controlul observatorului in caz de schimbare a conditiilor meteo pe parcursul sesiunilor de observatii, independent de prezenta umana. 
Ca si observatii la asteroizi, sunt abia la inceput, codul MPC luandu-l cu ajutorul lui Alex Dumitriu, care m-a ajutat mult in acest sens (meritul meu fiind cel al achizitiei imaginilor mai mult).
Cerul este destul de bun la  mine pentru o zona suburbana (sunt la 6 km in linie dreapta de Ploiesti), problema mare fiind ca orasul este chiar la sud de mine. Pot sa spun ca am multe nopti in care Calea Lactee este vizibila. Nu am facut niciodata o estimare a magnitudinii vizuale/fotografice de la mine, preocuparea mea principala de pana acum fiind astrofotografia deep-sky in narrowband.