-----------------------------------
Niky360
11 Ian 2014 17:15


-----------------------------------
@Erwin & mcuzic2002: Va multumesc! 
Intr-adevar cerul a fost extrem de bun, in acest moment ocupa locul 1 in topul celor mai bune seri/nopti de observat din Bucuresti , pe al doilea loc este o observatie din vara cand aveam magnitudinea limita parca 5.40, iar acum cerul era mult mai bun.. ce am uitat sa precizez este ca M44 se vedea cu ochiul liber, prima oara am crezut ca imi joaca feste ochii, dar am stat vreo 10 minute ca sa ma lamuresc si era acolo. Un alt aspect al cerului bun a fost ca am reusit sa vad toate componentele Carului Mic, de obicei ma chinuiam la &#951; UMi, dar acum era vizibila fara nici un fel de efort.

mcuzic2002, mic dar voinic :), in proportie de 90% stiu de ce este in stare acest telescop, eu observand cel mai bine cu el acum 1an si jumatate din Podisul Tarnavelor, (inaltimea peste 300m) si este ceva extraordinar chiar daca nu este cer de munte este pe aproape :). Acel 10% il las cerului de munte inca neexplorat, ca in rest am observat de pe toate cerurile :)) .

La noapte aveam de cand ca dupa apusul Lunii sa ies fara telescop, doar cu aparatul sa fac cateva poze, dar daca cerul se pastreaza la fel de bun voi incerca sa vad si restul obiectelor ce le aveam in plan, iar pozele le las pe alta data.