-----------------------------------
jimao22
17 Ian 2014 02:29


-----------------------------------
Desi nu am mai scris demult ceva aici, lucrurile au evoluat, mai ales dupa Anul Nou. 
Am scris deja cata ceva pe blogul meu din semnatura de mai jos, dar am sa ma repet si aici, cumva ca sa fie informatia corecta si completa intr-un singur loc.
Ajutorul lui Marian (achy1978) a fost esential, datorita lui fiind capabil sa ma folosesc de intreaga capabilitate a SELETEK-ului PLATYPUS in ce priveste adresabilitatea sa peste Ethernet.
Intr-o sesiune remote de acum cateva zile, am reusit sa configuram IP-ul acestuia precum si routerele care formeaza reteaua mea locala, astfel incat sa pot accesa SELTEK-ul de la distanta (de pe orice calculator din reteaua locala momentan) si prin intermediul sau (el fiind un controler) sa actionez prin functia Pin-by-Pin, pana la 8 relee.
Am zis ca momentan nu pot sa fac asta decat din reteaua  locala fiindca felul in care sunt puse cele 2 routere nu permite maparea  adresei de IP de la SELETEK peste primul router (in primul rand nu am IP fix acasa si in al doilea rand WAN-ul (world area network) nu e conectat direct la routerul din observator. Am facut 2 scheme ca sa intelegeti cum e acum si cum va trebui sa fie dupa ce fac si IP-ul fix de la furnizorul de internet.