-----------------------------------
jimao22
17 Ian 2014 11:25


-----------------------------------
Dragii mei, va multumesc pentru raspunsuri. Oricum, sugestiile voastre trebuiesc analizate de Marian care s-a ocupat de ce inseamna configurari la reteaua mea (eu sunt novice in domeniul asta). 
Stiu de modulele de ethernet pentru ARDUINO dar nu are nici un rost sa inlocuiesc SELETEK-ul cu ARDUINO cata vreme primul merge perfect, are interfata potrivita pentru comenzile si treaba pe care trebuie sa o faca si e un drum batatorit deja. 
Daca as fi plecat de la zero cu automatizarea (fara SELETEK) si as fi avut mai multa idee despre programari (VB, C++, d-astea), automatizari si retelistica, probabil asa as fi facut. Trebuie sa tineti cont insa ca la toate cele trei domenii de mai inainte am plecat de la linia de start si tot ce fac acum este sa invat din mers. Am pus aici toate ideile si pasii urmati fiindca sunt problemele cu care m-am intalnit eu in calitate de incepator si poate fi util si altora care vor sa faca ceva similar. Trebuie tinut cont de un lucru insa: fiecare proiect de acest gen este unic si problemele sunt diferite de la caz la caz. Fiecare are anumite  componente hard, anumite cerinte, anumite restrictii si nu o sa intalnim 2 proiecte identice.