-----------------------------------
jimao22
18 Ian 2014 18:24


-----------------------------------
Nu stiu ce se intelege prin "metoda", imi cer scuze pentru ignoranta. 
Fiindca eu ma simt de multe ori ignorant in anumite domenii pe care nu le stapanesc, atunci cand aflu o solutie, incerc sa explic altora cum as fi vrut sa-mi explice si mie cineva - ca la prosti. Ca practic asta suntem cu toti in anumite domenii pe care nu le stapanim (fara sa se supere nimeni, sper !).
Deci, daca tot incercam cu totii sa lamurim subiectul "automatizare pentru toti", mi-ar place ca explicatiile si intrebarile sa fie pe intelesul tuturor, fara sa cadem in derizoriu, desigur.
Deci, ca sa revin: am instalat pe telefonul cu Android WOL, am umblat in BIOS si am schimbat o setare intr-un TAB (ar trebui sa refac pasii ca sa spun exact care, fiindca nu-mi aduc aminte - oricum, am inteles ca diverse calculatoare au denumiri diferite pentru setarea respectiva, al meu nu facea referire la Wake on Lan in mod explicit in acea setare si am schimbat-o mai mult la plesneala), iar Marian a umblat la setarile firewal-ului si a routerului (cred),  asa cum am mai spus. Cred ca el e in masura sa explice mai bine in acest caz. 
Dupa asta, am pus adresa MAC a calculatorului in WOL din Android, portul de acces si adresa IP si cam asta e. Apoi "click" pe WOL si se trimite Magic Packet. Cum se trimite, habar n-am. Pe cai numai de el stiute...