-----------------------------------
aandrei
03 Feb 2014 13:30


-----------------------------------
Multumesc pentru raspunsuri. Din ce am inteles eu din teorie, un reducator de focala mi-ar micsora campul imaginii, ceea ce nu ma deranjeaza intrucat chipul CCD are numai 5mm latime. TOCMAI ca doresc sa obtin o reducere EXTREMA.
Colimarea nu este perfecta in centrul chipului ci un pic in dreapta unde am filmat putin intra-extrafocal (in filmuletul exemplu) si toate structurile (inclusiv aberatia) raman concentrice.
La vizual, pe un Mak127 F/11 reductorul este acceptabil... de aceea nu m-am asteptat la gogoasa aia in jurul lui Jupiter....
Cred ca ipoteza cu reflexia parazita este cea mai plauzibila, "parasuta" apare in jurul lui Jupiter dar NU apare in jurul satelitilor....
NU este recomandat pentru telescoapele rapide (This focal reducer will work well for visual use too when coupled with the right kind of eyepieces and telescopes; it is not recommended for very fast scopes or very wide angle eyepieces for visual applications.   http://agenaastro.com/gso-1-25-0-5x-focal-reducer.html     ).... dar DE CE?
Cred ca voi incerca cu alt reductor....