-----------------------------------
dreammer54
09 Feb 2014 16:18


-----------------------------------
Pana am terminat eu de scris tot romanul ala de mai sus, au mai raspus doi forumisti, carora le multumesc pentru sfaturi.
Vor mai urma probabil 2 ocular cu timpul, unul scurt, 4-6 mm.cred si altul mai lung, cu mare aproximatie intre 25-40 mm. O sa aflu ce imi trebuie la momentul potrivit, cu timpul si experienta.
Deocamdata, pentru inceput, ma gandesc numai la craterele de pe Luna si la Saturn (desi n-am o idee clara despre cum ar arata Saturn la 90x/cu ocularul de 10 mm., iar Google nu m-a lamurit prea mult:). Trebuie sa vad cu ochii mei).
Am fost azi prin talcioc/bazar, dar n-am gasit binocluri sau aparate de proiectie. Cineva mi-a spus ca are binoclu acasa si il vinde, dar pretul cerut era aproximativ cat doua lunate cautatoare cumparate din magazin, gata facute, asa ca...
Ce inseamna, la obiectiv, diafragma pe margine ? Adica e ca la luneta din lentila de ochelari, trebuie sa pun o prima diafragma chiar in fata obiectivului :( ?
Si o intrebare la care unii vor zambi, probabil, dar asta este: cautatoarea are si ea nevoie de focuser ?
Multumesc.