-----------------------------------
Tavi F.
12 Feb 2014 20:20


-----------------------------------
Stiam modalitatea de accesare si utilizare a functiei "crop" in VirtualDub. Mai departe apareau dificultatile. Pina la urma, am reusit sa-l pacalesc si sa decupez un filmulet compus din citeva zeci de imagini obtinute in modul de pozare al aparatului foto, deci la rezolutie mare. Am procedat in pasi intermediari: o data decupind partea de sus, stinga si dreapta; salvare; intoarcere la 180 de grade si deculajul final al partii inferioare la care n-aveam acces. Bine ca mergea macar tasta enter la confirmarea comenzii de crop-uire.
Dar tot nu m-a ajutat operatiunea asta... AutoStarkket-ul face numai timpenii, desi il hranisem cu filmulet gata centrat, adica la evaluarea calitatii imi zapaceste toate frame-urile, le descentreaza, apoi nu le mai poate stackui. I-am incercat toate optiunile. Zadarnic. In mod normal, filmele acestea alcatuite din poze gata centrate in Registax nu necesitau tunderea marginilor de bavuri, insa acum, AutoSt-ul s-a comportat aiurea probabil din cauza piclei noroase care acoperea Soarele, implicit a variatiilor mari ale consistentei imaginilor. A trebuit sa ma multumesc cu alinierea monopunct in Registax (RS-ul e jale la multipunct, numai frinturi rezulta in cadrul final compozit, niciodata n-am fost multumit).