-----------------------------------
Erwin
24 Feb 2014 00:14


-----------------------------------
Am măsurat diametrele &#537;i focalele (aproximative) cu un &#537;ubler, proiec&#539;ia lămpii din tavan pe o coală de hârtie pusă pe masă. Dacă ar fi fost soare puteam determina focalele mai precis. 

Probabil că există tone de documenta&#539;ie, încă nu am căutat, ni&#537;te indica&#539;ii precise ar ajuta. Nu am zemax sau oslo ca să fac simulări &#537;i nici nu mă interesează a&#537;a mult, pentru că oricum lentilele nu pot fi măsurate precis fără scule de laborator de care nu dispun. Mă interesează mai mult practic ce se poate face din ele. 

Merci, Cătălin, nu am ce pierde experimentând, trebuie să improvizez un banc optic. Am o măsu&#539;ă cu cremalieră care ar ajuta la reglarea &#537;i stabilirea distan&#539;ei dintre lentile dar trebuie să fac ni&#537;te supor&#539;i pentru lentile cu care să le pot centra pe axa optică. 

Monturile din plastic dela lentilele de copiator le voi scoate. Cred că se vede că au antireflex pe ambele suprafe&#539;e. Dubletele este posibil să provină de la oculare de binoclu. Numai cel mare are antireflex.