-----------------------------------
Alexandru Rautu
19 Ian 2007 16:14


-----------------------------------
Eu cred că filosofia este o artă a deducțiilor logice și din acest motiv poate fi considerată Știință. Este posibil să existe și erori de interpretare, dar care știință nu își are erorile sale?

:!: Poate matematica ... 

Mai mult decât atât, domnul Iacob nu folosește axiome în deducțiile sale.  Ca un caz extrem, pentru cei care nu sunt familiarizați cu deducțiile logice, domnul Iacob a făcut recomandarea de a accepta premisa spațiului neomogen ca și unică axiomă necesară explicării tuturor fenomenelor fizice și nu numai.

Ok ... asta ziceam si eu ... geometria dumneavoastra se bazeaza pe alte axiome, dar asta nu inseamna ca spatiul omogen este nonsens (deci sa nu se faca confuzie, eu am vorbit strict matematic, fara nici o legatura momentan cu spatiul fizic). Deci din punct de vedere matematic spatiul dumneavoastra este un spatiu total diferit de celelalte spatii, iar axiomele cunoscute nu mai sunt valabile (sper ca ati inteles acest lucru). O astfel de realizare (pentru ca dumneavoastra nu ati aprofundat deloc acesta problema) ar revolutiona intradevar matematica si odata cu acesta noua interpretare a geometriei s-ar putea gasi si legaturi cu spatiul fizic. 

Dupa cum am mai spus modul dumneavoatra de interpretare este superficial, chiar daca tot sustineti vehement ca ar trebui aduse argumente stiintifice, n-ati spus nimica este acesta aproximare dintre spatiul dumneavoastra si cel omogen. Unde este abordarea matematica? Cum se realizeaza acesta  aproximare ? Si daca o sa-mi spuneti ca prin deductii logice ati ajuns la acesta concluzie ... atunci categoric acele deductii (care le-am gasit eu in mesajele dumneavoastra) nu se ridica la nivelul unor argumente stiintifice. Inca o dat repet  sa nu se faca confuzie ... cand m-am referit la spatiu a vorbit strict matematic. Spatiul este un suport, un model matematic pana la urma, iar pentru a aplica acest model in lumea reala, trebuie sa avem o abordare matematica mai intai a spatiului si apoi sa cautam conotatile sale in lumea reala. In cazul lui Einstein cu teoria generala a relativitatii a fost tot la fel, numai el stie cat de mult a muncit sa inteleaga modelul matematic si abia dupa aceea a putut spune ca modelul sau pentru geometria spatiul descrie intradevar spatiu fizic (bineinteles dar si confirmarea experimentala intr-un final).