-----------------------------------
rabeir
10 Mar 2014 13:41


-----------------------------------
Salutare
cum mi-a mai permis putin vremea pe finalul lui Februarie am mai tras cateva cadre la Leo Triplet, fiind nemultumit de prima reusita cu toate plusurile ei.
De data asta am avut camera modificata cu filtru Baader. Am folosit si un UCH tot Baader pus in faata corectorului - cu multa rabdare si amabilitate pus la dispozitie de Emil.
Nu stiu pentru ce motiv am reusit sa dau cu flaturile de gard si nu au fost utilizabile, ce-i drept m-am nesimtit pina si acestea sa le abordez tot remote - deci nu vedeam ce fac.
Pentru ghidaj am incercat sa folosesc luneta 60/700 prinsa cam nesigur de inelele tubului mare... mai degraba de curiozitate sa vad cum imi ies stelele - m-am lamurit ca trebuie ceva mai rigid decat banda adeziva precum banuiam dar mi-a facut placere sa dau cu capul :)
Pozele cu Regulus si Procyon le-am facut in aceeasi seara cu acelasi setup/metoda ca si confirmare a colimarii, sa stiu ce e bine si cat e de bine - unde se poate corecta. 
Primesc sugestii, tare mi-as dori unele de la Tavi care a reslefuit si realiminizat oglinzile :) 
parca nu e inca perfect colimat, simt ca se poate mai bine... oare e loc mult mai bine?
De abia astept un cer senin de vara si temperaturi permisive - am pus mana pe un ocular ronchi si se vrea initiat, poate imi spune si el ceva mai multe utile.