-----------------------------------
crissgab
20 Mar 2014 15:48


-----------------------------------
Locuiesc in Uk, iar observatiile le fac de acasa din gradina deci nu o sa fie problema trasportului.
Legat de tipul de tipul de telescop - aici o sa am nevoie de ajutor. Am avut pe mana doar un Tasco reflector 114/500mm cu 0.965" diametru eyepieces - deci experienta mea e cam 0.
Legat de observatii : dupa cum am spus in afara de cele planetare pe care le faci mai mult sau mai putin cu orice telescop dintre cele enumerate (presupun ), ma intereseaza mai mult cele legate de nebuloase planetare si galaxii ( sper ca acestea sa-mi ofere aceasta posibilitate ) . 
La lista de mai sus as mai putea adauga cateva optiuni :
 -Skywatcher Skyliner 200P 8" Dobsonian Telescope ( dar mi-e teama ca nu o sa-mi incapa in masina :)) )
 - bausch & LOMB 6000 Schmidt-Cassegrain , 6 inch telescope care e posibil insa sa sara la pret ca mai e de licitat ( cu destule accesorii, dar are o mica problema si nu sunt sigur ca o voi putea remedia - there are slow motions on bothe the Right Ascention and Declination axies )
- Celestron C150-HD Reflector Aperture: 150mm Focal Length: 1000mm ( care vine cu un set frumusel de eyepieces si filtre )

Posibil ca cu timpul o sa cumpar si un T-mount pt. foto.
Selectia e bogata, experienta mea e saraca