-----------------------------------
dragos.n
07 Apr 2014 17:06


-----------------------------------
In general eu am putine convingeri, ca viata e plina de surprize. Insa interventia mea nu e legata de impresia ca e o farsa sau nu. Si eu am impresia ca este o farsa. Ci e legata de argumentele aduse in discutie.

Spre exemplu. Daca cineva trage cu pusca la 100 de metri de tine (nu spre tine), o sa auzi impuscatura cu siguranta. Daca e insa la 10km, posibil sa nu auzi. Dar daca esti intr-o masina care se misca cu 100km/h, si scoti capul bine de tot pe geam, sa te bata vantul, nu cred ca o sa mai auzi o impuscatura chiar de la 100 de metri, si e posibil ca nici un aparat de inregistrare sa nu o prinda.

De ce am eu impresia ca e o farsa. Pentru ca acea piatra, care se misca cu mare viteza pe langa parasutist, (probabil cateva zeci de km/h), si foarte aproape, apare in fotografii foarte clara, fara un mare blur de miscare. Nu stiu ce camera a fost folosita, dar nu cred ca era un Nikon D3S sau D4S, construite special pentru fotografie ultra rapida. Si oricum, era filmare, nu fotografie. Insa pana nu stiu ce camera a fost folosita, si ce performante are aceasta la obiecte in miscare rapida, e doar o impresie.