-----------------------------------
Doru Dragan
23 Ian 2007 17:30


-----------------------------------

Eu am mai spus că expresia &#8222;spațiu omogen&#8221; nu are sens logic. 
...
Realitatea ... este un tărâm al reperelor, al entităților, al determinărilor, este un teren mișcător, viu, este imaginea eternității, este un mediu în care informațiile sunt însoțite de substratul ce le susține veridicitatea, este comunicare, este comuniune, este devenire, este creaționism, etc.  

A încerca să aprofundezi tainele acestui meleag folosindu-te în principal de nejustificata axiomă a omogenității este o adevărată inconștiență. 
...
Afirmația &#8222;structură omogenă&#8221; poate fi considerată ca fiind o informație.  Ea poate fi adevărată sau falsă (ca mai toate informațiile posibile). Dar atributul de omogen, atribuit unui mediu oarecare, ne duce imediat cu gândul la imposibilitatea de a distinge vre-o informație într-un astfel de mediu.  În concluzie, această informație nu poate fi decât falsă, adică subiectivă.

Vezi, nu este nevoie de nici un fel de matematică pentru a ajunge la asemenea evidențe. Mai greu este drumul ce urmează de parcurs după acceptarea ideii de neomogen, de mișcare permanentă, de comunicare, de dialog, de evoluție, de vietate.

Tu mi-ai cerut să-ți definesc în câteva cuvinte &#8222;spațiul neomogen&#8221;.  Ei bine, asimetria este atributul care caracterizează cel mai succint un astfel de mediu.  În aceste circumstanțe, teodolitul este mai mult decât o abstracție, este o omniprezență.
...
Matematica poate mult, dar niciodată mai mult decât îi permit ideile noastre (idei acceptate ca ipoteze de lucru desigur).  Deci, oricât am dori noi, primordiale sunt ideile verificate prin mijloace de interpretare complementare celor specifice matematicii.
Din nou recurgeti la poezie pentru a demonstra ca spatiul este neomogen. TopcatBV v-a spus ca la nivel global spatiul este considerat de fiziceni ca fiind omogen pe cand la nivel local noi il percepem ca neomogen. Eu nu stiu suficienta fizica pentru a sustine ipoteza spatiului omogen si izotrop, poate ne ajuta dl. RaduM. Dar ceea ce observ este ca dumneavoastra sustineti ipoteza spatiului neomogen prin poezii: "nu are sens logic", "nu are solutie", "o inconstienta" etc. Cea mai mare "adincime" a gandirii  dumneavoastra este demonstratia cu bile (sfere) sau sustinerea ca intr-un spatiu omogen nu poate exista informatie. Chiar daca in principiu inteleg ce vreti sa ziceti (fiindca de atata timp m-am obisnuit cu limbajul) nu pot accepta aceste afirmatii ca fiind o baza sanatoasa, solida a unei teorii fizice. Modul asta de "demonstratie" se potriveste mai mult in cursul unei discutii intre ageamii la un pahar de bere. Poate ne lamureste (din nou) dl. RaduM cam cum ar trebui sa arate o adevarata teorie fizica. Pentru ca altfel fizica se poate reduce la Evanghelia dupa Ioan :)