-----------------------------------
Regele IONESCU
09 Apr 2014 15:27

Prima mea astrofotografie - Betelgeuse Red Supergiant
-----------------------------------
Salut! Aceasta este prima mea astrofotografie. Captura am realizat-o pe 4 martie 2013, la Dusseldorf, pe malul Rinului, cu camera plasată pe un trepied, fără nici un dispozitiv de urmărire. Canon EOS 5D Mark II, obiectiv Sigma 70-300, f5.6/214mm, timp expunere 2 secunde, ISO 1250, 600 de lights, din care am folosit doar 200. Pentru prelucrare am folosit DSS &#537;i Photoshop. Detaliul este mărit de două ori: o dată în DSS cu op&#539;iunea Dizzle 3x &#537;i în Photoshop de nu mai &#537;tiu câte ori. La momentul fotografierii, nu &#537;tiam ce fotografiez, am pus camera la aproximativ 45 de grade deasupra orizontului. Azi, am pierdut mai mult de o jumătate de zi ca să identific steaua, cu ajutorul Stellarium-ului(am băgat în el data &#537;i locul fotografierii, am setat field of view să corespundă cât de cât cu ce vedea camera). Sunt convins că este Betelgeuse. A&#537;tept critici, păreri, opinii, întrebări(dar nu mă întreba&#539;i de ce mi-a luat mai mult de un an să o prelucrez!   8)  )