-----------------------------------
dragos.n
09 Apr 2014 23:26


-----------------------------------
Da, se trateaza cancerul la modul ''tratamentul a avut succes si pacientul a murit''. Am vazut asta de cateva ori in apropierea mea, si chiar in urma cu cateva luni cu un cumnat al meu. Care, culmea, avea si mijloace.

Scuzati off-topicul. Dar am o intrebare. Ati vazut vreodata cum sufera un bolnav de cancer? Daca raspunsul ar fi pozitiv, sunt sigur ca a-ti considera ca orice metoda imaginabila trebuie incercata. 

Eu unul am devenit sceptic. Sceptic referitor la scepticismul oamenilor. Cine a citit ceva scrieri antice, incepand cu Biblia, stie ca acest scepticism, principial justificat, e de cele mai multe ori exagerat, cu profunde legaturi in invidie, si in comoditatea de a gandi. Si e o boala foarte veche. Iar mai nou, a devenit o institutie, chiar o moda. Cine gandeste peste patul lui Procust, cine pune intrebari, e imediat etichetat ca adept al teoriei conspiratiei.

Da, nu pot sa cred pur si simplu tot ce vad pe net. Si de aceea, incerc sa ma documentez, si sa imi formez o parere argumentata inainte de a emite o opinie. Oricum, pe net lucrurile stau mult mai bine decat la TV, unde avem doar manipulare. Si cel putin pe net, pot sa-mi aleg sursele, si sa le coroborez.

E o vorba veche. Nu judeca o carte dupa coperta. Mai nou cred ca zicala a devenit - Nu judeca, nu gandi.