-----------------------------------
tamasflex
24 Ian 2007 22:23


-----------------------------------
Ce as vrea si eu sa "recuperez" un asemenea obiectiv  :lol: 
In ultimul timp tot caut un model de teleobiectiv din 4 lentile (de genul 600/5,6 sau 800/8.)

Din cite am inteles obiectivul e format din 4 lentile (Petzval), D=100mm, F=500mm, iar prelungirea focalei, la 1200mm sa inteleg ca ai facut-o cu un grup convergent, obtinind si o redresare a imaginii?
La un grosisment de 300x, cum arata imaginile (planetare), d.p.d.v. al aberatiilor? (daca se poate face o descriere relativa)

Iar obiectivul cautatorului (tot Petzval) cu diametrul util de ~ 83mm, cred ca putea fi exploatat mult mai bine.


Obiectivul este un acromat Fraunhoffer 100/500mm si a fost obiectivul unui colimator de la un banc optic.
Cautatorul este Petzval. 
Petzval a fost primul om care a calculat metematic un obiectiv inainte de altii. A facut primul obiectiv de mare luminozitate (1/3.5) fata de cele existente in 184.. _1/30 , 1/70 Si azi se foloseste de ecuatiile lui.
Dupa ce s-a ars laboratorul lui, in mod miraculos a inceput fabricarea obiectivelor de mare luminozitate. 
Da - Imaginea este redresat. Mai folosesc si barlow pentru extensie focala.

La un grosisment de 300x, cum arata imaginile (planetare), Foarte buna dar cu barlow.