-----------------------------------
jimao22
03 Mai 2014 19:57


-----------------------------------
Fiindca am fost dezamagit de ultima mea prelucrare (ce nici nu ar fi trebuit sa o postez) azi mi-am luat aproape toata ziua sa fac prelucrari la achizitii vechi, lasate in asteptare pentru vremuri mai bune, asta bineinteles dupa ce am urmarit cu mare atentie niste tutoriale de prelucrare.
Programele folosite au fost doua - MaximDL si StarTools. Desi am instalat si Pixinsight 1.7, inca prefer sa folosesc StarTools-ul, care daca e parametrizat corect, are niste rezultate extraordinare.
Am reluat procesarea pentru imaginile de mai sus, luate la Lisa in toamna, la care am adaugat inca ceva expuneri de 900 de secunde. Diferenta a facut-o expunerile de 5 secunde (22 bucati) cu care am obtinut o imagine HDR la final, folosind din nou MaximDL pentru stack.
Procesarea urmat urmatorul traseu:
- calibrare cu dark si bias in Maxim urmat de stackare pe fiecare timp de expunere, separat, tot in Maxim
- developare, HDR equalize, sharp, HDR expose core, deconvolutie si noise reduction in StarTools (de asemenea, separat pentru fiecare expunere in parte - 900 si 5 sec)
- stack cu rezultatele din StarTools inapoi in MaximDL (HDR implicit)
- un pic de level in Photoshop la final

Am reusit sa scot in evidenta si cateva stelute din Trapezium.