-----------------------------------
dmtr69
12 Mai 2014 15:30


-----------------------------------
Salut! Bine ai venit! As zice ca acest topic s-ar potrivi mai bine in sectiunea "Camere DSLR". 
 Spui ca vei folosi camera exclusiv pentru astrofoto. Functia autofocus ar putea fi utila numai daca folosesti un obiectiv foto si pozezi Luna. Si in acest caz ti-as recomanda focusul manual cu live view activ+zoom. Deci daca folosesti camera cu un obiectiv foto va trebui sa ai filtrele interne, indiferent de functia autofocus. Filtrele clip-in nu merg cu orice obiectiv. Iar cele puse in fata obiectivului nu sunt universale, plus ca ar fi mai scumpe.
Daca folosesti camera cu un telescop in "prime focus" nu vei avea nevoie de autofocus, ai putea folosi numai filtre externe(Ir/UV cut), deci full spectrum mod.
Daca lasi numai LPF1(varianta 2 si 3), acesta nu taie de tot IR(am facut si eu test), deci va trebui sa folosesti un Baader BCF in locul lui LPF2  sau un filtru extern IR cut.
Eu am modificat prima data un 1100D(BCF+LPF1), apoi, cand acesta a murit, un 400D(acelasi mod, filtrul scos din defunct). Acum am un nou 1100D-aceeasi modificare.

Succes!
Marius