-----------------------------------
crissgab
18 Mai 2014 04:05

setup telescop nexstar 6se
-----------------------------------
Dupa lungi luni de asteptare in care cerul a fost  innorat 99% din timp, fie in restul de 1% a fost senin cand trebuia eu sa ma trezesc a 2a zi in intervalul 4 jum - 5 jum , ei bine am prins o seara senina de care am zis sa profit. Am montat telescopul si l-am pus la nivel de cum am ajuns acasa, l-am aliniat dupa 3 stele cand acestea s-au hotarat sa-si faca aparitia...dar dupa toate astea de fiecare data cand am dat sa ma duca la ceva anume m-a dus pe langa, chiar si la stelele folosite pentru aliniere, Am repetat procedura de cel putin 20 de ori cu diferite stele si rezultatul a fost acelasi. Unde gresesc ?! Pana acum nu am avut ocazia sa pot petrece mai mult de 1-2 ore fie datorita vremii fie datorita serviciului, asa ca nu am dat mare importanta presupunand ca m-am grabit si nu l-am montat cum trebuie, dar dupa noaptea asta chiar incep sa-mi pun semne de intrebare. 

ps : am folosit cumpana pentru a-l pune la nivel, acea biluta din dotare mi se pare inutila

Incet incet incep sa regret alegerea facuta si ca nu am ales ceva mai clasic :cry: