-----------------------------------
nenea dani
26 Mai 2014 00:58

camera cctv
-----------------------------------
Stimati domni revin dupa o pauza lunga, timp in care am reusit sa procur diverse componente pentru camera mea . Atasez doua foto dintre care una cu interiorul carcasei . Totul pare sa functioneze conform asteptarilor . Amintesc doar ca obiectivul este 10-250mm ,F1,5 iar camera 1/2", alb/negru,570 TVL .
Am mai avut trei  blocuri electronice pentru autofocalizare, dar procesul era lent si nu intotdeauna focaliza exact ,asa ca deocamdata am renuntat .  Am facut teste cu un extender 2X ,Computar si se pare ca va ramane in schema daca reusesc sa adaug un iluminator . Acest 2X imi aduce detalii in imagine in mod surprinzator ,dar numai daca am suficienta lumina . 
  In principiu pe timp de zi camera  nu prea este de folos si nici nu incerc sa gasesc un reglaj optim incat sa nu fie orbita, iar noaptea sa fie destul de sensibila . Imaginea este foarte clara si chiar luminoasa cu zoom-ul pe maximum in crepuscul pana cand se face noapte . Vorbesc de 800m -1KM .  In aceste conditii si fara extender se vad izolatorii unei linii de IT de la aprox 6-6,5KM .
     Nu prea mai am ce imbunatatiri sa mai  fac la aceasta camera, asa incat ma concentrez pe constructia unui illuminator cu un singur  LED in infrarosu .  Am facut numeroase teste cu diverse led-uri albe si verzi folosind un obiectiv foto 135mm si F2,8 pe post de illuminator.  Prima problema intampinata este unghiul de iluminare al obiectivului, care este 18 grade, deci foarte mare . A doua problema este ca nu pot colecta intregul spot al led-ului astfel incat sa-l pot aduna catre obiectiv .  Astept din nou componente printre care  un reflector TIR ( cu reflexie interna totala ) care lumineaza 11 grade .  Apelez din nou la dumneavoastra cu o intrebare . Cum fac sa transform acest fascicul de 11 grade probabil colimat in unul de 1 grad sau chiar sub 1? Ma intereseaza cel putin in principiu ce ar trebui sa construiesc .