-----------------------------------
StarChild
29 Mai 2014 15:22

Montura Dobson - GoTo ... proiect ATM
-----------------------------------
Salutari

Incep topic-ul asta, ptr a va cere niste informatii/pareri.

Date initiale (ce doresc a face):
- o montura AZ tip Dobson
- cu Go To
- cu encodere?!?! (optional, e doar un moft)
- greutate ce trebuie sustinuta...sa zicem ca un 50(->70)kg  :mrgreen:  momentan nu ma intrebati detalii... 
- intentionez sa folosesc un controler SW Synscan (DOAR controlerul), cuplat cumva (si aci am nevoie de ajutorul vostru) la niste motoare cu putere/cuplu mai mare decat "clasicele" de pe EQ6.

Intrebari legate de electronica:
1) "telecomanda" aia SynScan, imi este suficienta ptr a scoate semnalele catre driverul motoarelor pas cu pas? Adica, daca fac/cumpar un driver de motor pas cu pas si motoare de putere mai mare, dar care sa aibe acelasi numar de pasi ca motoarele originale, ar putea functiona sistemul? sau e nevoie si de alte "magii" ???
1a) portul ST4 nu e musai sa fie implementat, dar asa, de curiozitate, are cineva si o schema ptr ST4? in caz ca imi vin idei sa "rastorn montura la 45grade si sa-i zic ca e ecuatoriala :oops:

2) controlerul SynScan functioneaza si in mod AZ si in mod EQ? Adica, sa zicem pot sa folosesc SynScan-ul de pe un EQ6 ptr teste? bine pot sa-i pun motoarele si sa vad daca le misca, chiar daca nu sunt puse in configuratie EQ.... doar de test

3) as avea nevoie de informatii/link-uri legate de motoarele pas cu pas folosite in EQ5/EQ6, asta ptr a-mi da seama ce motoare am nevoie (cati pasi).

Intrebari legate de mecanica:
4) ptr axa verticala, ma gandesc sa folosesc un rulment cu role conice, iar baza sa fie sprijinita pe niste pastile de teflon (care sa mai franeze oleaca miscarea)... ce ziceti?
5) la fel ca mai sus si ptr axa orizontala...


montura e destinata exclusiv ptr vizual , ma intereseaza sa aibe GoTo functional si tracking, la modul ca sa imi tina cat de cat obiectul in camp... nu discutam de field rotation si alte fantezii de astea...vizual doar.

momentan atat nelamuriri am in cap... in functie de raspunsuri, revin si cu alte intrebari  :D daca va miscati rapid cu raspunsurile, si reusesc si eu sa ma misc suficient de rapid cu furnizorii, poate la anul la Lisa o sa vedem live "dihania" asta, legat de OTA nu am intrebari, am doar raspunsuri  :lol: