-----------------------------------
valy
30 Mai 2014 15:18


-----------------------------------
Daca sti sa tastezi cifre si litere la calculator, arduino e mai simplu de atat :). 10 ani m-am ferit de domeniul asta al microcontrolerelor datorita ideii preconcepute ca e super naspa si migalos sa lipesti fire, rezistente, oscilatoare si alimentari, sa calculezi biti analogici etc. Cand cineva mi-a deschis ochii cu "cred ca arduino ti s-ar potrivi.." pe un forum, am zis ca am castigat lozul la loto, si in 2 ore mi-am facut programel de miscat montura.
Desigur versiunea cu arduino intre merge doar daca nu fac astia de la SW vreun hack intre uC si driveri, dar in rest cu porturile analogice si digitale ale lui arduino te poti juca supersimplu, doar sa ai grija la semnalele transmise de SW, sa nu iasa din domeniul de definitie. De exemplu daca ai deja un controler, poti folosi arduino sa decriptezi cum comuncia el, sa vezi ce semnale trimite catre driveri, faci un fel de reverse engineering. Daca tragi concluzia ca le poti controla, de aici in colo cred ca e simplu, poti face ce (de)multiplicari vrei ca sa se potriveasca cu arhitectura de roti/curele. Parerea mea. Erwin parca s-a jucat cu arduino, intr-o ora te lamuresti.