-----------------------------------
saiph
13 Iun 2014 12:07

Re: barlow
-----------------------------------
Un Mak nu prea are nevoie de Barlow. La ce mariri vrei sa ajungi ?


Eei, hai ca merge si cu Barlow :D
Am si eu un mak de 4" si se-ntelege de minune cu 2x-ul Meade (#126), mai ales cand ocularele de focala scurta nu sunt de tip "long eye relief", atunci mai merge sa pui un 9mm-12mm cu Barlow-ul (eventual extins prin diagonala), la 270x-330x parca altfel iti arata inelele lui Saturn, calotele lui Marte, benzile lui Jupiter etc.  ;) ii cam inteleg dorinta de upgrade a colegului nostru.

In principiu orice barlow acromat cu acoperiri, in carcasa metalica, e capabil de mult mai multe decat "nasturele" de care ziceai, Mihai. Acum, mai trebuie sa le si testezi, ca poti sa dai peste un exemplar mai putin reusit, desi seria in sine este apreciata de utilizatori. Omni mi-a lasat o impresie buna, spre exemplu, deci nu cred ca e chiar absolut nevoie sa te avanti la scule >100E cum sunt celelalte doua exemple mentionate de tine. Asta doar daca nu cumva ai de gand sa incerci si ceva foto. Dar chiar si asa.. cum ziceam, am 2x-ul Meade si un 3x Celestron, deloc scumpe (cred ca am dat @ 30$-40$ pe fiecare - SH) si [url=http://s120.photobucket.com/user/saiph_ro/library/outer_space/Planets?sort=6&page=1]rezultatele n-as putea spune ca ma nemultmesc. :)