-----------------------------------
jimao22
15 Iun 2014 12:54


-----------------------------------
In cutie am mai gasit un inel parfocal (in buretele frontal), un prelungitor pentru partea frontala a camerei, care sa fie prinsa prin intermediul lui in focuser, un surub pentru inelul parfocal si doua cabluri &#8211; unul USB A/B si un cablu pentru ghidaj pe portul ST4.

Ajuns acasa, m-am dus la observator sa vad cum pot interconecta OAG-ul cu roata de filtre, cu camera mare si cu micuta QHY. Singura solutie (momentan) prin care am putut conecta QHY-ul la OAG a fost prin intermediul unui reducator de la 2&#8243; la 1.25&#8243;, asa cum se vede in pozele de mai jos. In acest fel, avantajul greutatii reduse ale camerei se reduce considerabil tinand cont ca acel adaptor este mai greu decat camera. Si asta nu e tot &#8211; mai am o problema la conectarea OAG-ului de roata de filtre, unde mai am nevoie de o piesa de adaptare de la un filet la altul. Asa ca pana sa ma bucur de avantajele considerabile ale micutei camere prin folosirea ei impreuna cu OAG-ul, o sa mai treaca ceva timp.
Momentan o folosesc impreuna cu fider-guider-ul cu care faceam ghidarea pana acum.