-----------------------------------
Mircea_Albu
01 Feb 2007 01:54

Dar daca ... ?
-----------------------------------
Sa fie asa de avansati incat noi sa parem doar niste furnici ? Furnicile oricat s-ar stradui, nu ar intelege nimic din lumea noastra. Dar noi suntem fiinte inteligente. Cu multa stradanie vom fi in stare sa le intelegem lumea. Sau ei au IQ-uri de milioane, si atunci noi chiar sa fim furnici ?
Bun, să presupunem că am fi cimpanzei, nu furnici. Explică-i unui cimpanzeu formula gravitației. Sau, hai să fim chiar mai mult decât niște cimpanzei; să fim chiar atât de aprope de ei cum sunt triburile de noi. Rezolvă aceasta problema comunicării științifice? De ce nu comunicăm cu triburile pentru a le scoate din ignoranță?

Dar daca nu vrem, sa incercam sa comunicam cu ei, si alegem calea mai usoara pt noi... cei cu putere de discarnamant mai mare, si decidem ce este bine pt ei, unilateral, fara a-i intreba daca le convine sau nu, noua stare de fapt carora tre' sa faca fatza din momentul in care noi luam hotarari si pt ei.

Fitzi siguri ca daca ar avea puterea si priceperea sa combata, ori cu argumente pasnice, ori cu cele mai putin pasnice , ar face-o imediat, dar i-si dau si ei seama ca sunt in inferioritate, si numerica si materiala fata de noi.

La fel si in cazul Extraterestrilor.

Chiar daca suntem "oarecum" inferiori dpdv tehnic ... nu suntem in inferioritate dpdv numeric.

Ei, i-si dau seama ca suntem multi si cei trimisi sa ne observe si sa ne abordeze la niveluri mai mult sau mai putin inalt, manifesta o reticenta vizibila din cauza ca ori nu stiu inca de ce suntem capabili, ca rasa, ori sunt mai multe specii care stau si observa ce si cum facem noi zi de zi.

Poate pe parcursul timpului au incercat diferite metode de apropiere, fata de noi , dar precum rasa Umana este dispusa sa raspunda la bine .... cu rau.... si la necunoastere tot cu rau... asa poate s-a intamplat si in cazul Extraterestrilor.

Omul este prin natura sa un Cuceritor, atunci cand vine vorba de interesul sau personal, si bunastarea lui si a semenilor lui.

Amintitzi-va de ce nu a cucerit Columb America atunci cand a pasit pe taramul descoperit de el ...
.... A asteptat sa ajunga intariri din Spania pt a cuceri si distruge civilizatii vechi de sute, sau mii de ani, fara a sa intreba..... Avem ce invatza de la ei sau nu.

In lumina, bunastarii pe moment el, la fel ca multzi dintre noi astazi, a ales calea cea mai scurta spre bunastare si succes.

Inrobind aceste civilizatii, care poate aveau ceva de impartasit cu noii veniti pe acele meleaguri.

La fel in Australia.... cand au vazut ca intalnesc rezistenta din partea aborigenilor , au ales calea sa colonizeze acel continent, ..... nu cu oameni de litere, sau invatati, sau preoti, care sa poata explica in mod pasnic ce si cum se va desfasura din acel moment inainte,..... ci cu Criminalii cei mai de temut, din temnitzele Imperiului Britanic, cu indezirabilii, din tot teritoriul controlat in acele timpuri de Britanici , caci doar acele persoane puteau face fata cruzimii necesare decimarii unei intregi civilizatii.

La fel si cu noi cei ce traim in ziua de azi ... mai bine sa punem raul in fata binelui, chiar daca avem de pierdut din  actiunile intreprinse de semenii nostri, pe termen lung, dar pe termen scurt suntem Bine Merci ....

Eu nu cred ca rasa Umana nu poate face fata unei dezvaluiri a unor contacte Extraterestre cu civilizatia noastra, chiar si in numar limitat, bazate pe cunoastere si intzelegere din partea ambelor parti, dar cred ca asa ceva nu va exista , atat timp cat Omenirea, prin cei ce ne conduc sunt mai dispusi sa castige foloase prin intermediul fortzei, decat prin contacte pasnice intre " specii " din care cred ca am avea totzi ( si noi si ei ) de castigat.

"Divide Et Impera".... este cea mai elocventa cugetare care a stat la baza gandirii umane din antichitate si pana astazi, fie ca s-a aplicat pe plan local ( la nivel global ) intre noi, Oamenii sau, intre noi Oamenii si alte civilizatii venite din afara.

Daca Omenirea prin cei care iau decizii in numele nostru, ar da semne de bunavointza fata de Extraterestrii, ce ne observa si ne studiaza comportamentul nostru, ca specie, sunt sigur ca oamenii de rand ar intzelege, ca avem de invatzat si putem la randul nostru sa invatzam si noi pe " altzii " tot ce avem mai bun sau sa luam tot ce au altzii mai bun chiar daca forma sub care se prezinta poate parea ciudata pt multi dintre noi.

Eu cel putin .... , daca as intalni o astfel de entitate, in mod direct, poate m-ash speria, dar cred ca l-as imbia cu o tzigara si l-as invatza sa fumeze.... chiar daca asta nu-mi face bine nici mie nici lui :-) .....dar poate-i place si uite asha avem un punct de plecare in comunicare din acel moment inainte.....