-----------------------------------
H.E.Retic
27 Iun 2014 09:36


-----------------------------------
Multumesc, cu ajutorul vostru am reusit sa gasesc butonul de unde se aprinde becul in mintea mea. Desi e cam slabut, mergem inainte poate reusesc sa-l aprind mai tare. 
Dupa cele spuse de Catalin am reusit sa inteleg acum de ce sunt in obiectivele fish eye acele meniscuri cat fundul de la sifon
@nobody inainte de a intreba ceva aici, am gasit si eu atat documentatia service cat si link-ul de la wikipedia. Numai ca din cauza ca inteleg optica doar prin prisma ochelarilor pe care ii port pe nas, nu am reusit sa inteleg nimic. Referitor la ciocanul de lipit, nu am decat un pistol de lipit si un letcon de 50w cu care nu am suficienta putere pentru masa de metal respectiva. Am sa incerc cu un torch mititel sau cu o bucata de cupru incalzita pe aragaz.
@Erwin: initial m-am gandit la acelasi lucru (luneta simpla cu zoom). Apoi cand am vazut ca nu pot curata fungus-ul, m-am gandit ca ar putea fi mai bun ca finder/guider apoi am zis ca ar putea sa iasa o optica pentru o luneta astrophoto RFT. Acum vom vedea daca reusesc pana la urma sa desfac celulele sa le pot curata cum trebuie. BTW, al meu mai fusese desfacut si cineva a incercat sa-l curete. Numai ca probabil ca a fortat cam tare prin diverse zone, ca acum are zgarieturi peste tot si agata ca al tau iar diafragma abia am reusit s-o urnesc.

C.

Edit: pentru obiective vechi Vivitar, Paragon si Kiron atat pentru manuale de utilizare cat si de service am gasit link-ul urmator: http://www.boggys.co.uk/. Poate mai sunt de folos cuiva.