-----------------------------------
larrylart
01 Feb 2007 02:25


-----------------------------------
Se pare ca ai omis o alta posibilitate ... aceea de a conduce si a cuceri orice forma de planeta habitata ... de ce ? acelasi motiv pt care si oamenii se lupta ... motive de ordin politic aceea civilizatie e intr-o continua expansiune ... un imperiu galactic ... chiar nu vedeti analogia cu ceea ce sa intamplat pe Pamant acum cateva secole cu Incasii 

Vad analogia si am zis e un contra-argument foarte bun. Totusi asta a fost la o alta scara si la alte ordine de putere - cum am mai zis atunci omul nu a fost pus fata in fata cu idea de a se distruge pe el insusi si mecanisumul de autoconservare nu sa pus in miscare sa il faca sa reconsidere actiunile lui. Pe cind daca vorbim la ce nivel de tehnologie va implica calatoria inter-stelara (speculez ceva de genul deformarea spatiului sau ma rog forte enorme in joc comparat chiar cu energia nucleara de acum) asta se aplica si atunci cu atit o sa ne faca sa ne gindim mai atent si implicit sa respectam viata ori unde ar fi ea.
 
Nu cred ca am omis posibilitate pt ca intra in categoria "Spatiu habitabil". Ecomic si implicit politic nu face sens sa calatoresti de n ori mai mult spatiu sa gasesti o planeta ca a noastra cind sunt mult mai multe altele si mai aproape care pot fi colonizate cu eforturi mult mai mici.

... ei foarte simplu ar putea sa ne vada ca o civilizatie de "nivel jos care nu au evoluat in inteligenta superioara" ...

Aici daca stau sa ma gindesc bine - cred ca ei mai degraba nu ar deranja nici o planeta cu viata. Daca difereta de evolutie e chiar atat de mare atunci cu atit mai mult nu au nevoie de niste amarati ca noi sau ce am putea face sau mica noastra planeta ... mai degraba se orieteaza la provocari pe masura. Oare noi ne punem acum la mintea furnicilor sa le cucerim musuroaiele ? :)

Larry