-----------------------------------
larrylart
01 Feb 2007 18:26


-----------------------------------
Marii filozofi ai antichitatii isi scrisesera deja operele, religia crestina avea peste o mie de ani de existenta si conchistadorii s-au purtat ca niste barbari macelari.

Bine, dar cati avea acces la operele lor si mai mult la educatie? Si mai mult cati din care aveau acces chiar studiau aprofundat asta? Cum zicea cineva "cu ofloare nu se face primavara".
Iar de religia crestina nu vreau sa vorbesc - cu atit mai mult cu cit dintr-o colectie de reguli more bune si utile a devenit o autoritate absoluta aberanta, represiva si inchisa la minte.

Stiu o sotie a unui mare poet care a calcat cu masina de teren o biata Dacie si a omorat trei oameni.

Nu stiu daca cazuri particulare reprezinta majoritatea sau poate da o masura de nivelul de civilizatie la care suntem. Sau poate crezi ca majoritatea sunt ca persoana de mai sus?

Cultura si civilizatia nu prea garanteaza mare lucru, mai ales atunci cand esti convins ca mai destept si frumos ca tine nu e nimeni si cei cu care te intalnesti sunt un fel de goange infecte.

Da, toti avem un EGO si natura a avut un motiv bun sa il puna acolo pt ca a incurajat competitia si asta e resposabila, printr ealtele, de ce am realizat pana acum. Dar, chiar si acest ego a fost slefuit dealungul timpului - daca in trecut ne omoram uni pe alti pt o imagine si era considerata chiar o onoare sa faci asta - acum astea sunt crime si se folosesc alte methode mai evoluate pt a satisface egoul. Acum cum fiecare isi exercita foloseste si controleaza acest ego ... e dezbatut - dar evolutia societati in general are un cuvint bun de zis la capitolul asta.

Acum nu cred ca poate zice nimeni ca societatea nu a evoluat din punct de vedere al mentalitati/moral. Sigur mai e mult de facut la capitolul asta - dar zic eu, odata cu dezvoltarea internetului, communicare va atinge un nou nivel (imposibil pana acum) si asta va contribui la o evolutie accelerata pe toate planurile - inclusiv al mentalitati. Sa dau un exemplu - in trecut am avut si eu ideii intr-un domeniu sau altul, la acel timp eram convins ca sunt primul in lume care si-a pus problemele astea - ca sa realizez, dupa ce am dat de internet ca mai sunt alti care au avut ideile respective sau cel putin au abordat tangential -  oricat de "neconnventionale" ar fi fost ele - si asa am mai prelucrat unpic ego-ul, gratie comunicari.

Larry