-----------------------------------
florin_astro
06 Iul 2014 21:48

ASI 120MM
-----------------------------------
Salutare,
De circa o luna, dupa mai multe discutii avute cu cativa din membrii forumului, mi-am luat si eu in cele din urma o camera planetara ASI120MM. Din pacate conditiile meteo au fost potrivnice in ultima perioada, si cum in timpul saptamanii nu imi pot permite sa stau pana se intuneca chiar daca e senin, norocul mi-a suras in weekendul acesta cand am reusit in cele din urma sa fac primele imagini. Deocamdata am incercat doar obiecte stralucitoare, deoarece mai am de muncit la capitolul setari optime pentru camera. Imaginile le-am facut printr-o luneta de 70mm F6 cu camera direct in focar, fara ghidaj cu o montura NEQ5 cu expuneri ce au variat de la 2 secunde la 25 de secunde. Din cauza ca montura nu a fost pusa bine in pol am avut in timpul expunerilor un usor drift, care impreuna cu darkurile scazute necorespunzator, au dat la cateva imagini efectul de "ploaie neagra oblica". Softurile folosite au fost DSS si Iris pentru calibrare si Photoshop pentru prelucrare. Pana acum camera mi-a lasat o impresie foarte buna, de abia astept sa vad cum se va descurca la capitolul Luna si planete.