-----------------------------------
larrylart
02 Feb 2007 02:04


-----------------------------------
Hi Abel. Cred ca la ce te referi sunt algoritmi genetici care se folosesc deja - ce e drept mai mult in design (circuite electronice, aerodinamica etc) - nu stiu daca cineva sa foloseasca pt evoluarea teoriilor fizicii. Exista la un moment dat si un proiect de calcul distribuit pe net care incerca sa gaseasca cel mai eficient model de circuit electronic pt un anumit scop si imi aduc aminte ca rezultatele era foarte ciudate - functionau dar nici prin cap nu ar fi trecut cuiva sa faca un design asa ciudat. Chia si NASA foloseste asta, uite unul din proiecte de a face designul automat la o antena:

nu trebuie sa privim doar avantajele unei astfel de masinarii, ci sa privim mai profund la urmarile unei astfel de masinarii, care ar favoriza prostia in randul populatii (care asa ca este destul de mare) si o lene deplina


Mie nu mi se pare un aspect negativ. Sunt atatea necunoscute in universul asta ca sigur o sa ne ramana si pt oameni ceva de facut - iar o mana de ajutor, chiar din partea unei "masinarii", nu ne-ar strica - si poate ca asta e singurul mod prin care putem face urmatorul pas.

Larry