-----------------------------------
katran
21 Iul 2014 02:13

salut
-----------------------------------
Sunt Gabriel Niculae din Bucuresti , am 46 de ani , casatorit ... De 25 de ani lucrez la Romatsa , 
controlor de trafic aerian . Principalul hobby este constructia de masini unelte cnc ( routere , freze , 
strunguri ) , un hobby scump , care consuma mult timp si nervi ... Am o baza tehnica solida ( pot 
posta poze cu masinile / atelierul daca se doreste ) , am deja vreo 7-8 ani experienta si vreo 25 de 
masini construite la activ . 

Din punct de vedere al obiectului de interes al acestui forum , sunt complet afon ... am pus mana 
intamplator pe un asa zis " telescop " in urma cu 2 zile , la insistentele fetitei mele de 8 ani , care 
vrea neaparat sa priveasca luna mai de aproape ... Instrumentul este o chinezarie ieftina , doar 
un pic mai buna decat sistemele mele de ochire de pe replicile airsoft ... drept pentru care am 
considerat oportun sa ma informez ceva mai bine in acest domeniu ... prin urmare m-am 
inregistrat aici in speranta obtinerii unor raspunsuri avizate .

Personal , nu sunt foarte atras de observatia astronomica , dar se pare ca progenitura este ... asa ca 
nu am de ales ... am primit ordin de la consoarta sa ma ocup de acest lucru , si daca mai vreau 
mancare calda , trebuie sa ma conformez ... 

Pe de alta parte , exista niste chestii care ma intereseaza ... ma refer la sistemele mecanice de control 
ale " tunului " ( monturi , trepiede , sisteme de tracking si control motorizate ) . Sunt fascinat de 
ansamblurile mecanice in general ... job-ul meu este extrem de stresant , iar genul asta de lucruri 
ma calmeaza ... 

Probabil ca voi pune o gramada de intrebari tembele , avand in vedere ca n-am nici cea mai vaga idee 
ce e aia o unitate astronomica ( apropo , chiar era necesara intrebarea la inregistrare ? A trebuit sa 
googalesc chestia ... pe de-o parte mi-a fost rusine ca nu stiam , pe de alta parte insa ... ) . Asa ca
ma scuzati de pe acum daca va irita / enerveaza chestia , o.k ? 

Multumesc pentru intelegere . cheers.