-----------------------------------
katran
21 Iul 2014 20:55

Incepator , cumpar luneta ...
-----------------------------------
Salutare , 

Sunt incepator , complet afon intr-ale astronomiei ... am fost sfatuit sa ma limitez initial la o luneta 
de buna calitate ( prefer sistem complet , macar la inceput , sa inteleg si eu cum functioneaza 
chestia ... ) . As putea sa-mi fac eu singur montura si trepiedul , dar inca nu e cazul ... 

Deci , sistem complet ( trepied , montura , tub optic , accesorii , etc ) ... camp cat mai larg posibil , 
apertura intre 100 si 120mm ( am inteles ca bugetul meu acopera cat de cat cerinta asta ) , optica 
de buna calitate , mecanica la fel ... buget 1000EUR ( plus/minus 10% ) . Nu stiu ce sa zic de optiuni 
computerizate ( baze de date cu obiecte , functii Go-To si/sau tracking ) , presupun ca nu sunt 
absolut necesare in prima faza ... dar daca se poate , nu zic nu ...depinde de pret . 

Contact : Gabriel Niculae , 0742 11 30 11 . Lucrez in ture 12/24 - 12/48 , este posibil sa nu pot sa 
raspund la telefon imediat ( ori sunt la radar , ori dorm inainte de tura de noapte , ori citesc povesti 
copilului ) dar promit sa contactez imediat ce am posibilitate . Prefer oferte din Bucuresti , solicit 
un pic de " on job training " , sa nu-mi prind urechile singur ... Multumesc.