-----------------------------------
HoO_Germany
02 Feb 2007 09:51


-----------------------------------
Salut Mircea

din experientile mele cu Pentax, stiu ca ocularele astea functioneaza cu sistemul f/5 foarte bine. 
Ocularele au un camp de 70° la cer si cu sitemul tau ar iesii stelele pana la margine punctual.
Sant preturi mari, dar ai calitate extraordinara. 
Nu toate ocuarii trebue sa cumperi cu 2" dar pentru Deepsky observation ar fii bine unul cu cel macar 30mm. 
In rest ajung oculari cu 1,25" mai ales la planete.
Ocualri in 1,25" ar fii buni Hyperion, sau SpeersWailer. 

Robert

Any link 4 better understanding,    ? 

Stiu ca tzie pot sa-tzi cer un link despre asa ceva ca " Tu ai solutii la toate " ....

Si inca ceva ... Gasesc pretzuri mai bune in UK decat in EU la Okularele de 2 " sau nu ?.... daca tot merg acolo , merita sa caut sau sa astept pana vin acasa si mai bine iau din Europa,,, ?

"Problema" la achizitionarea ocularelor este tot mereu, ca esti dependent de testuri facute, sau ai posibilitatea a te uita life ce fac ocualrii cu telescopul tau. Asa ca cel mai interesant este, sa cauti test-reports care sant sincere sau sa poti discuta cu useri care folosesc apropiat asa sisteme. 
Sarpe zice de Nagler, sigur sant aceste oculari buni, numai intrebarea este, TERBUE un Nagler la un sistem f/5? Eu zic NU. Acest sistem optic de f/5 nu este critic pentru oculari. William Optics au oculari buni, dar daca vrei un ocular mai bun, ar fii Hyperion. Aceste oculari lucreaza cam bine cu sisteme de jur de f/5. Si SpeersWailer au un renumeé foarte bun, chiar si cu sisteme mai critice.
2" iti nevoiesc la asa un "boyler"  :) , asta fara indoiala. Dar nu iti trebue multe. Cum imi dau aminte, am pus in sectiunea "Oculari" un sticky unde se poate citi, ce fel de oculari exista si cum se calculeaza campul max. al telescopului. Asta ca functie sa stii, care focala maximala ai putea cumpara la un ocular, ca sa poti sa-l folosesti bine cu sistemul tau.
La planete se pot folosii oculari abisnuiti, buni pentru marire mare ar fii pentru oameni care nu le trebue ochelari la observare, niste coulare orthoscopice ca Kasai, sau Kasai HC (Baader HD). Daca ai nevoie de oculari la observare, atunci se cumpara Hyperion (bun si ieftin) sau Pentax (mai bun dar mai scump).

Robert