-----------------------------------
katran
22 Iul 2014 14:07


-----------------------------------
Dupa precizie, a doua caracteristica necesara la o montura este rigiditatea constructiei, pentru a reduce cat mai mult din posibilele flexuri in materiale, care pot duce la variatii de la directie, cat si la reducerea vibratiilor. 

Asa cum se poate vedea, corpul monturii Mathis este intreg, probabil din aluminiu turnat, asa cum e la toate monturile de fabrica. Spre deosebire de montura a doua pentru care ai pus desene, care are placi pe care sunt puse lagarele axelor. Or aceste placi ar trebui sa fie cam groase pentru a asigura suficienta rigiditate.

De asemenea, daca o sa cauti pe net, o sa gasesti articole despre calculul tevilor folosite pentru axe, pentru a contracara flexura si vibratiile.

Perfect de acord cu dvs. Insa eu n-am capabilitatea de a turna aluminiu , si nici posibilitatea de 
a prelucra piese foarte mari ... Trebuie sa ma limitez la materialele si sculele la care am acces , 
incercand sa realizez cea mai buna solutie posibil . 

Grosimea placilor poate sa ajunga la 25mm , iar diametrul barelor lagar , la 35-40mm ... astea 
pot fi facute din otel , fara probleme ... Se mai poate rigidiza ansamblul , n-ar fi o problema , 
depinde de gabaritul si greutatea finala ... Multumesc pentru sfaturi , voi tine cont . 

cheers.