-----------------------------------
catalin dumitru
26 Iul 2014 21:37


-----------------------------------
Stimate domn , neclaritatea insotita de margini colorate , ale pozei pusa de dvs. , nu au nici o legatura cu erori de colimare , reflexii parazite sau tremur al mainii.

Ca lipseste din contrast din cauza tubului lucios , asta e altceva. Si eu am scris mai inainte ca se pot vedea cratere si detalii pe Luna cu un asemenea obiectiv. 

Dar repet , nu vor egala niciodata imaginile oferite de un acromat , fie el chiar scurt.

Asta pur si simplu pentru ca o 'lupa' simpla nu va fi nicicand un acromat .

Nu am de gand sa experimentez dupa sfaturile dumneavoastra pentru ca rezultatul obtinut va fi mai bun chiar daca as fi in stare de ebrietate.

Hai sa fim un pic seriosi : lentila are diametru prea mare pentru focala ei , pentru a oferi imagini cat de cat curate la un grosisment care sa-i justifice dimensiunile.

Ma simt ca si cum as da explicatii cuiva care a privit toata viata doar prin lunete din lentile de ochelari . Sper ca nu e cazul .

Nici nu am de gand sa omor din orgoliu (hai sa-l numim asa :) ) o posibila tranzactie dar eventualul cumparator trebuie sa stie cat mai exact pe ce da banii.

Iar cumparatorul nu poate fi invinuit ca nu stie sa faca diferenta dintre un obiectiv acromat si o lupa cu acoperiri antireflex.