-----------------------------------
Abel Cavași
02 Feb 2007 13:23


-----------------------------------
Acum nu as zice ca nemurirea e un lucru bun. Moarte isi are scopul ei foarte precis in evolutie. Daca bacteriile ar fi fost nemuritare probabil viata ar fi rams la stadiu de bacterie. 
Din păcate, aici nu sunt de acord, Larry. Nemurirea este un lucru bun. Dacă bacteriile ar fi fost nemuritoare, ar fi devenit oameni :). Nemurirea îți dă timp să atingi orice stadiu al evoluției.

Dar nu putem fi nemuritori, tocmai datorită profundei observații pe care o faci tu mai jos:
Daca privim in alta lumina de exemplu se stie ca sistemele neurale (gen celor care formeaza creierul nostru) ajung la un stadiu de saturare - care nu din intamplare e proportinal cu perioada de viata a organismului respectiv. Aici aparea "moartea" in ecuatie reinprospatand sistemul cu o noua generatie - care impreuna cu sistemul social care ofera posibilitatea de a transmite realizarilor de la o generatie la alta si bineinteles a reproduceri - creaza posibilittatea de evolutie. Daca am fi nemuritori sansele sunt a ne-am plafona la un anumit nivel si am ramane acolo.
cu completarea că dacă am fi nemuritori, aceasta ar presupune și rezolvarea implicită a problemei plafonării.