-----------------------------------
larrylart
03 Feb 2007 02:29


-----------------------------------
Eu cred că un astfel de calculator ar trebui să facă "nebunii", să facă mai mult decat îi ceri, aducă să aducă în prim plan motivul incertitudinii, a surprizei și de ce nu, a evoluției. 

Adevarat si anumite modele de retele neurale chiar asta fac. De asta si sunt considerate "cutii negre" si asat este si motivul pt se progreseaza foarte greu in domeniul asta. Dar acum de la caz la caz nevoia unui nivel de abstractizare mai mare sau mai mic poate varia si atunci se poate apropia prin methode mult mai usor de abordat cum e evolutia cu alorithmi genetici.

Oare nu noi suntem cele mai evoluate produse ale muncii sale?

La momentul asta in timp in locul asta cred ca se poate spune asa. Dar si asa  suntem nu noi ca indivizi ci societate pe care o formam. Daca cei care au descoperit sau studiat un lucru altul nu ar fi comunicat asta altor indivizi din societate mai mult ca sigur nu am fi fost la nivelul asta de evolutie.
La fel de bine in societatea asta umana poate avea loc si "organisme artificiale" care sa functioneze ca o prelungire a capabilitatilor noastre.

Oricum extrem de greu de realizat un astfel de algoritm ...

Algoritmul exista deja si e este aplicat in forme diferite. Nu trebuie decit adaptat pt acest caz "particular". Sigur complexiatea poate fi extrem de mare de la caz la caz. De asta zic pt inceput sa testam/evaluam pe cazuri simple.

Larry