-----------------------------------
flavius_tm
04 Aug 2014 18:37

Achizitionare binocu pentru observatii terestre si astro
-----------------------------------
Salut,

As dori niste sfaturi pentru achizitionarea unui binoclu. As vrea sa fie ceva portabil, care sa nu fie prea obositor de tinut in mana atunci cand se fac observatii, sa aiba lentila frontala de macar 42 sau 50 mm si sa aiba un factor de marire de macar 10x, preferabil mai mult 12 sau 20x. De asemenea as prefera sa aiba o calitate buna a constructiei si a opticii, sa aiba capace si sa fie rezistent la apa.

Daca vine si cu husa cu atat mai bine.

Tin sa mentionez ca port ochelari. Se poate folosi binoclul si cu ochelarii jos, in sensul daca plaja de focalizare permite anularea dioptriei ochiului? Cel putin la telescop am vazut ca e posibil.

Eu in principal il voi folosi la observatii terestre si uneori astronomice (in oras, in principu doar Luna). Nu am nevoie de un binoclu dedicat pentru observatii astronomice pentru ca am deja un Dob de 8 inchi la ai mei la sat pe care il folosesc de cateva ori pe an pentru observatii astronomice mai detaliate.

Ca si buget, ar fi undeva pana in 400-500 de lei.

Am vazut ca exista un Nikon Aculon 10x50, ma gandesc ca are calitate mai buna, dar e ceva mai scump. La fel am vazut ca exista si cateva de la Celestrom UpClose G2 10x50 sau 20x50 sau alte marci gen Bresser, BTC etc? Voi ce mi-ati recomanda?

Multumesc anticipat!