-----------------------------------
URANUS7
08 Aug 2014 11:03


-----------------------------------
Nu am dar cu prima ocazie il voi intreba si voi posta aici. Este un utilizator de pe NSN cu care sunt prieten -  Mr. Grant, cu ID-ul pe NSN Tolcarnobservatory. El a declarat  ca antena este relativ simplu de construit dar am inteles ca detectorul ar putea functiona chiar si fara o antena exterioara, evident, la o calitate mai slaba. Cel mai important este detectorul care am inteles ca este deja pus in vanzare pe anumite siteuri comerciale. Softul asociat este "destept", face multe lucruri - culmea, am prins din zbor in comentariile lui ca ar putea determina chiar si directia (unghiul) pe care se misca obiectul. Frecventele de "ascultare" sunt corespunzatoare tipurilor de obiecte aflate in miscare, in atmosfera.
Evident, seara sensibilitatea set-up-ului este cea mai crescuta si indiferent de momentul zilei, face fata si pe timp innorat (ceea ce s-a demonstrat chiar pe parcursul emisiei lui Grant, cand am putut vedea direct cerul innorat de afara). :)

AICI AVETI INSA ORIENTAREA ANTENEI PT PERIOADA 8-9 AUGUST gasita de mine pe Net , pt Bucuresti in intervalul orar22:00-5:00:

"Location in the sky
Perseids meteor shower for Bucharest (Night between 8 Aug and 9 Aug)
Time	Azimuth/
Direction	Altitude
Fri 22:00	22°North-northeast	18.4°
Fri 23:00	29°North-northeast	23.1°
Sat 00:00	35°Northeast	28.8°
Sat 01:00	40°Northeast	35.4°
Sat 02:00	45°Northeast	42.6°
Sat 03:00	47°Northeast	50.4°
Sat 04:00	48°Northeast	58.3°
Sat 05:00	44°Northeast	66.1°
Direction to see the Perseids in the sky:
Azimuth is the direction, based on true north, a compass might show a slightly different value.
Altitude is height in degrees over horizon.
Note that this is not the prime period to watch the Camelopardalids, so there may be few or no meteors visible this night."