-----------------------------------
katran
11 Aug 2014 08:08


-----------------------------------
Inteleg ... portabilitate , rigiditate , precizie . Cu ultimele doua nu-i problema , insa portabilitatea 
are o definitie oarecum " elastica " ... cel putin din punctul meu de vedere . Am abordat tema de 
lucru oarecum " orb " , eu nefiind familiarizat cu domeniul astronomiei ... 

In definitiv , ce inseamna portabil ? Posibilitatea de a transporta un lucru intr-o locatie data , cat 
mai usor si mai simplu . Cand mergeti in " camp "  in cautare de cer negru , presupun ca nu mergeti 
pe jos , ci cu masina ... Iar sculele de obicei sunt protejate intr-un " hard-case " , o chestie cu 
maner ... Setup-ul nu-l faceti prea departe de masina ( din diferite motive , unele mai practice , 
altele mai prozaice ) , asa ca n-o sa care nimeni o geanta de 10 kile mai mult de 50m ...gresesc ? 

A... daca mergeti pe munte , atunci folositi instrumente usoare " grab-and-go " , si atunci o 
montura usoara gem EQ2 sau 3 sunt absolut suficiente , plus ca pot fi carate in spate ( rucsac 
sau geanta de transport dedicata ) foarte usor ... 

Atunci , unde , cum si cand se produce compromisul ? Care este de fapt scopul final ? Observatia , 
plimbarea in aer liber , sentimentul ca faci parte dintr-un grup mai special de entuziasti ...? Cred 
ca in final toate la un loc , si inca ceva pe deasupra ... 

Cu riscul de a supara " puristii " forumului , tin sa va informez ca pe mine nu observatia astronomica 
m-a adus pe forum , ci partea tehnica ... Asta ma pasioneaza , ma provoaca , i-mi pune mintea 
la treaba ... Neuronul ala nu se mai plictiseste singur in intuneric , are ceva de facut ...