-----------------------------------
StarChild
11 Aug 2014 10:27


-----------------------------------
..., asa ca n-o sa care nimeni o geanta de 10 kile mai mult de 50m ...gresesc ? 
...

pai sa zicem ca trebuie sa cari sculele (acele 10kile de montura, plus inca niste kile similare de tub optic, plus inca vreo cateva kile de bagaje compuse din oculare si alte scule, ceva haine mai groase ptr stat peste noapte, poate niste sandwich-uri si un termos, etc...   observi ca nu am pus in discutie inca un scaun de camping si o masuta unde sa pui lucrurile, un laptop si ap foto, etc...)  din casa pana in portbagajul masinii, apoi sa descarci toate bulendrele in camp , sa le instalezi...apoi la sfarsitul noptii sa le pui inapoi in masina...si a2a zi (sau chiar dimineata cand ajungi acasa) sa le duci pe toate in casa....  

eu zic ca o sa ajungi rapid la concluzia ca orice gram conteaza... mai acu niste ani buni, cand obisnuiam sa umblu in fiecare weekend pe munti cu cortul dupa mine, am ajuns sa rup etichetele de pe conserve si de pe sticlele de apa, in cautarea unei greutati minime a bagajului de carat in spate.... asta era acu vreo 15 ani si 15kile mai putin.   :mrgreen:   

dupa cum ziceam, scoate jucariile la cer si "se va face lumina"  ... tips&tricks: de ce crezi ca se foloseste la multe trepiede fibra de carbon sau lemn ? ptr ce e usor in priml rand si are ridigitatea necesara, sau amortizeaza suficient de rapid/eficient vibratiile ca un sistem din otel. oricum experienta in prelucrari mecanice te va ajuta foarte mult. Pe langa asta, fara jena, arunc aun ochi la cei mari in constructia de echipament astro, o sa vezi acolo multe solutii tehnice testate si eficiente, care , de ce nu, poti tu sa le mai aduci imbunatatiri.