-----------------------------------
dcristi
14 Aug 2014 13:56


-----------------------------------
Pana acum am viteze corecte si uniforme. 
Trebuie sa scap de trepidatia inerenta motoarelor stepper. Microstepping e solutia evidenta. 
Comand un big easy driver. Vad ca stie 16 microsteps. Merge din prima si trepidatia s-a redus aproape de minim.
Problema e ca libraria nu stie sa gestioneze micro. Il considera pas intreg. Eu as vrea sa folosesc pentru goto pas intreg si micro doar pentru tracking. Altfel ar merge prea incet si as astepta nu_stiu_cat pana cand ajunge la tinta.
Mai bag 3 fire intre Arduino si big_easy_driver prin care comand micro-ul si ma apuc sa modific libraria sa numere corect. Adica daca-i spun ca facem 16 microstep, sa trimita 16 impulsuri la driver, dar sa contorizeze doar 1 step.
Am ales sa merg pe valorile reale caci am citit pe net ca motoarele stepper nu au precizie/cuplu cine stie ce in interiorul pasului ci doar la capete. Chiar si asa sper sa respecte macar 1/2 din pozitiile de 1/16 comandate.

Caut pe net "stepper gearbox" si comand Nema17 cu reductie 14:1. As avea la o rotatie completa 200_pasi x 14_reductie x 220_dinti_pe_ax = 616.000 pasi. Daca micro merge asa cum ma astept atunci imi dublez numarul de pasi pentru o rotatie: 1.232.000.
Sky-Watcher zice ca pentru motor DC, asa cum vine din fabrica, ar avea 1.620.000 pasi. Hai sa zicem ca as putea sa traiesc cu asta sau, in cel mai rau caz, as comanda motoare cu reductia ceva mai mare.
Dar am vazut ca SW isi calculeaza rezolutia monturilor EQ luand in considerare toti pasii de micro. In cazul asta marketingul meu ar zice ca am 616.000 x 16 = 9.856.000 pasi pe rotatie.

Cam aici am ajuns. Pana saptamana viitoare, cand imi ajung motoarele, mai bibilesc pe la software. Apoi o sa inceapa distractia maxima caci trebuie sa le montez iar eu la partea mecanica sunt varza.